آشپزخانه هاي خوشمزه !
تا به حال فكر كردهايد چرا در دكور بيشتر فستفودها، از رنگهاي گرم مثل نارنجي استفاده شده است؟ يكي از مهمترين دلايل استفاده از رنگهاي گرم، جذب مشتري بيشتر است.
براي خيلي از ما پيش آمده كه رنگ و ظاهر يك غذا يا حتي رنگ بستهبندي يك محصول خوراكي موجب تحريك اشتهايمان شده. جالب است بدانيد بيشتر توليدكنندگان غذاهاي صنعتي، از طريق همين رنگها ما را به خريد تنقلات و محصولات غذايي ترغيب ميكنند. شما حتي اگر كودكي بدقلق داشته باشيد كه از خوردن امتناع ميكند، با دكوراسيون اشتهاآور آشپزخانه ميتوانيد او را به خوردن ترغيب كنيد.
رنگ ها معجزه ميكنند
رنگ، تحريككننده اشتها بهويژه در كودكان است. استفاده از رنگهاي قرمز، نارنجي و زرد در دكور آشپزخانه و حتي وسايلي مثل سفره غذا، ليوان و... باعث بالا بردن سوختوساز بدن و افزايش اشتها ميشود.
- رنگ قرمز اشتهاآور است. مزاج رنگ قرمز گرم است و بهدليل گرمايي كه دارد، خود را به چشم بيننده تحميل ميكند. رنگ قرمز، هيجان دروني را افزايش ميدهد، بنابراين داشتن ليوانهايي قرمز رنگ، هر چند به تعداد محدود، ناخودآگاه باعث افزايش توجه به فضاي آشپزخانهتان ميشود، حتي اگر كل فضاي آشپزخانه شما تكرنگ است، كافي است يك صندلي قرمز رنگ در آشپزخانه قرار دهيد و معجزهاش را ببينيد!
- نارنجي، رنگي نشاطآور است، به همين دليل با انتخاب اين رنگ، ميتوانيد اشتهاي اعضاي خانواده را بيشتر تحريك كنيد. با استفاده از صندليهايي با گلهاي نارنجي، نگاهها را به سمت آشپزخانه بكشانيد. بيشترين رنگي كه در رستورانهاي زنجيرهاي و فستفودها استفاده ميشود، نارنجي است. اين رنگ، به غير از ايجاد فضايي نشاط آور، به فضا روح ميبخشد.
- رنگ زرد توجه هر بينندهاي را به خود جلب ميكند. اما اين رنگ سريع چشم را خسته ميكند، پس در استفاده از رنگ زرد زيادهروي نكنيد. بهتر است تركيب مناسبي از زرد با رنگهاي ديگر در دكور آشپزخانهتان وجود داشته باشد. با استفاده از سبدي از انواع ميوههاي رنگي، در كنار سيبي زرد، اشتياق خانواده به خوردن ميوه بيشتر ميشود، حتي اگر آن سيب خورده نشود!
تاثير نور روي رنگها را فراموش نكنيد
تا به اينجا به اندازه كافي از رنگها استفاده كردهايم. فراموش نكنيد، اغراق در هر چيزي نازيبايي ايجاد ميكند. نور تاثير زيادي بر رنگهاي به كار برده شده در آشپزخانه دارد. براي جلوه بيشتر رنگها درآشپزخانه بايد نورپردازي مناسبي داشته باشيد.
- استفاده از نورهاي رنگي در آشپزخانه ممنوع! نور رنگي، بهخصوص اگر بالاي ميز ناهارخوري باشد، باعث ميشود غذا بدرنگ و متفاوت از رنگ طبيعياش بهنظر برسد. درنهايت هم موجب كاهش اشتها ميشود. با استفاده از رنگهاي مختلف به ميزان كافي، ميتوانيد فضاي آشپزخانه را زنده كنيد. پس نور رنگي، حتي بهصورت هالوژن هم بهتر است استفاده نشود. رعايت همين موارد ساده، باعث ميشود غذايتان خوشمزهتر از هميشه بهنظر برسد.
- ميتوانيد، چراغهاي قديمي را با چراغهاي LED تعويض كنيد كه مصرف انرژي پايينتر و دوام بيشتري دارند. مزيت ديگر اين لامپها اين است كه اگر سقف شما مرتفع است، براي تعويض لامپ ديگر نيازي به آوردن نردبان نيست. از اين چراغها ميتوان در برجسته كردن ويژگيهاي طراحي داخلي، مانند توررفتگي سقفها يا گچبريها در آشپزخانههاي سنتي و نورپردازي پيشخوانهاي شيشهاي استفاده كرد. با نورپردازي جديد، آشپزخانهتان زيباتر و هيجانانگيزتر بهنظر ميرسد.
- آشپزخانه محيطي است كه احتياج به نور محيطي مناسبي دارد تا فردي كه مدت زيادي در اين محيط است، اذيت نشود. براي داشتن يك فضاي اشتهاآور، نياز به نورپردازي مناسب محيطي وجود دارد. اين نورپردازي، احساس آرامش و امنيت به فضا ميبخشد. اگر آشپزخانه نور كافي ندارد يا پنجرههاي كوچكي دارد كه نور كمي وارد محيط شود، رنگ زرد، نورپردازي شما را پر جلوهتر ميكند. جالب است بدانيد كه يكي از كاربردهاي رنگ زرد در آشپزخانه، ايجاد فضايي پرنورتر است، بهويژه در فصل زمستان هنگام صرف غذا در آشپزخانهاي زردرنگ، محيطي گرم و اشتهاآور را تجربه خواهيد كرد.
شلوغي ممنوع
- آشپزخانه منظم، هميشه اشتهاآورتر است درنهايت، در كنار رعايت تمامي اين نكات در آشپزخانه، اگر نكته ساده اما بسيار مهم نظم كه كاملا هم دست خودتان است را رعايت نكنيد، آشپزخانهتان به فضايي دلچسب و اشتهاآور تبديل نميشود. آشپزخانه جايي است كه يك خانم خانهدار بيشترين زمانش را آنجا ميگذراند. حالا حسابش را بكنيد كه همان خانم براي پيدا كردن قاشق و چنگال يك مدل مجبور شود كل كشوهاي كابينت را بيرون بريزد. محيط شلوغ آشپزخانه، ممكن است رغبت آشپزي را از خانم خانه بگيرد.
- براي نظم دادن به آشپزخانه كافي است چيزهايي را كه استفاده نميكنيد كنار بگذاريد و وسايلي كه بيشتر مورد استفاده قرار ميگيرند را در دسترس قرار دهيد. در اين فضا بهتر است صفحه روي كابينت (پيشخوان) را هميشه مرتب نگه داريد. همه قوطيها و بستهبنديها براي استفاده مجدد مناسب نيستند، وسايل اضافه را دور بريزيد. وارد آشپزخانه شويد و تمام مواد خوراكي، ادويهها و داروهاي تاريخ گذشته را دور بريزيد. درنهايت اينكه هنگام خريد ظروف نگهداري مواد خوراكي، به شكل آنها هم توجه كنيد. ظروف چهارگوش، فضاي كابينت و يخچال را افزايش خواهند داد.
منبع: https://www.beytoote.com/mode/decor/tasty1-kitchen1.html
برچسب: ،